Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

marleen@dethuisgevers.nl"Geloof, hoop en liefde dat is mijn blijvende drijfveer om me in te zetten voor de medemens."

Marleen Kragt

verkenner / pionier

Marleen is geboren in Kampen maar woont al twintig jaar in IJsselmuiden. “Ik ben getrouwd en we hebben drie kinderen en twee pleegkinderen. Wij willen met ons huis een warm thuis bieden aan meerdere mensen.”  

Marleen is sinds kort werkzaam als  zzp’er. “Tot voor kort was ik jongerenwerker bij de kerkelijke gemeente in IJsselmuiden. In september ben ik voor mezelf begonnen. Ik heb inmiddels verschillende werkzaamheden, ik heb bijvoorbeeld een opdracht van Stichting Livingstone (een christelijke liefdadigheidsorganisatie voor werkvakanties over de hele wereld, red.).”

“Als zzp’er doe ik vooral projectadvies en dienstverlening. Als mensen een project willen opzetten, bij voorkeur met jongeren, dan wil ik ze daar graag bij begeleiden. Daarnaast werk ik ook voor de Stichting Present, dat is een stichting die een brug slaat tussen mensen die vrijwillig hulp willen geven en zij die hulp kunnen gebruiken.”

Waarvoor kunnen mensen je bellen?
“Ik wil vooral mensen helpen met het doen, de uitvoering. Mijn ervaring is dat mensen heel erg vaak beren op de weg zien en ik wil die beren graag wegnemen. Dat is de uitdaging die ik graag aanga.”

Wat drijft je om je voor de Thuisgevers in te zetten?
“Wat mij drijft is dat ik vind dat onrecht iets is dat niet zou moeten mogen. Ik wil me vooral inzetten voor mensen die onrecht wordt aangedaan, dat is het punt waar ik me het meest op inzet. Iedereen heeft een dak boven zijn hoofd nodig. En een veilige plek.”

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers