Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Thuisgeefbuddy

Statushouders krijgen bij een Thuisgeef-initiatief begeleiding vanuit vrijwilligers. Deze vrijwilligers noemen we buddy’s. De buddy’s maken de statushouders wegwijs in hun nieuwe gemeente en bieden laagdrempelige hulp en uitleg bij alledaagse dingen. Zoals samen boodschappen doen of een kop koffie drinken. Daarmee krijgen nieuwkomers een warm welkom in hun nieuwe woonplaats en hebben ze altijd een informeel aanspreekpunt. Dat komt de integratie ten goede.

Professionele hulp
begeleiding) zoals we die kennen vanuit de Wet inburgering. Dit wordt meestal uitgevoerd door mensen van een welzijnsorganisatie of VluchtelingenWerk. Zij bieden praktische hulp bij de inschrijving van de statushouders bij de gemeente, bij de dokter en eventueel (basis)school. Ook ondersteunen ze bij het starten van de inburgering en bieden hulp bij het regelen van basisvoorzieningen als werk, wonen en inkomen.

Wordt buddy en help mee!
Door contact met buurtbewoners wordt het makkelijker voor de statushouders om te wennen aan de Nederlandse samenleving en zullen ze zich sneller thuis voelen. Wil jij ook buddy worden? Meld je dan hier aan, dan benaderen we je als er een thuisgeefinitiatief bij jou in de buurt start:

Aanmelden als buddy

Wil je liever eerst meer informatie?
We vertellen je er uiteraard graag meer over! Bel ons gerust op nummer 06-21903658, we vertellen je er graag meer over! Of bekijk onze flyer voor meer informatie: Flyer Thuisgeefbuddy’s.

Praktijkvoorbeelden

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers