Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

jonathan@dethuisgevers.nl"Delen is ontvangen."

Jonathan de Vries

pionier

Jonathan de Vries werkt als pionier voor de Thuisgevers. Zijn thuis staat in IJsselmuiden. “We wonen daar met z’n zessen, mijn vrouw, vier dochters en ik. Het is een fijne ruimte om mensen te ontvangen en gesprekken te voeren.”

Waarvoor kunnen mensen je bellen?
“Dan moet ik eerst iets vertellen. In mijn jeugd ging ik in de zomervakanties met mijn ouders in een campertje naar Oost-Europa. Mijn vader werkte voor een hulpverleningsorganisatie. We kwamen in Roemenië, Albanië, Moldavië, Servië, Oekraïne. We bezochten baptisten gemeentes, evangelische gemeentes, joodse gemeenschappen. Dat waren inspirerende reizen, ik heb bijzondere dingen meegemaakt. Als ik er op terugkijk, heeft dat mijn leven gevormd.”

“Gemene deler is dat we altijd gastvrijheid hebben ervaren, de mensen daar hadden beperkte middelen maar lieten ons hun huis binnen. Daar moest ik aan denken toen de oorlog in Oekraïne begon. We zijn met vrijwilligers vanuit de kerken naar Oekraïne gegaan om mensen op te halen, in veiligheid te brengen en een thuis te bieden. Misschien wel uit wederkerigheid door mijn ervaringen. Wij hebben zoveel welvaart, laten we dan denken in mogelijkheden. En die opvang is gezegend. Dat hebben we niet op eigen kracht gedaan, daar heeft God in voorzien. Later dacht ik: moeten we dit ook niet voor andere mensen doen, vluchtelingen uit Syrië of het Midden-Oosten?” Ik ben daarom blij dat ik me als pionier mag inzetten voor de Thuisgevers. Iedereen mag mij bellen, maar als pionier van de Thuisgevers ben ik juist vaak diegene die het eerst de telefoon pakt om verbinding te leggen.

Wat drijft je om je voor de Thuisgevers in te zetten?
“Mijn drive komt vanuit Gods liefde. Wij moeten onze naaste liefhebben als onszelf, dat heeft me de laatste tijd bezighouden, je naaste liefhebben als jezelf gaat heel ver. We kunnen heel druk zijn met onszelf, maar Jezus vraagt ons om met die ogen ook naar de ander te kijken. Daarom is het mooi om vanuit de Thuisgevers onze talenten te gebruiken en om mensen een thuis te bieden. Ik merk ook wel dat dit niet aldoor even gemakkelijk is, maar de drive is er zeker.”

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers