Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

jessica@dethuisgevers.nl"Door te denken in mogelijkheden kunnen we mensen ècht verder helpen."

Jessica Meulman

management assistente

Jessica haar thuis is daar waar haar gezin is. Ze is opgegroeid in het Hellendoornse Nijverdal, en later verhuisd naar Zwolle. Nadat ze tijdens haar werk de liefde van haar leven tegen het lijf is gelopen, is ze voor deze liefde naar Biddinghuizen verhuisd. Een half uurtje bij de gemeente Kampen vandaan.

Ze is op een bijzondere manier in aanraking gekomen met de Thuisgevers. Jessica werkte al enige tijd op de office afdeling van een zelfstandige kliniek. Ze had het er goed, maar hield haar ogen wel open voor werk met wat minder voorspelbaarheid en met meer maatschappelijke impact. Via haar werk hoorde ze het verhaal van een vrouw die met haar kinderen op straat kwam te staan. Dat raakte haar. “Ik maak mijn besluiten vooral op mijn gevoel” aldus Jessica. Ze is o.a. allerlei vakantieparken bij langs gegaan om een onderkomen te vinden voor de vrouw en haar kinderen. Een onderkomen vinden voor langere tijd is lastig, tot haar buurvrouw haar attendeerde op een leegstaande pastorie waar net een Syrisch gezin in had gezeten via de Thuisgevers. Hierdoor heeft de vrouw met haar kinderen nu een dak boven haar hoofd.

Ze is daarna in contact gekomen met de Thuisgevers werd gewezen op de vacature waarvan haar hart een sprongetje maakte. Nu heeft ze werk waarbij ze bijdraagt aan het vinden van een thuis voor mensen die hun eigen huis achter hebben moeten laten. Jessica werkt 24 uur per week voor de Thuisgevers.

Waarvoor kunnen mensen je bellen?
Jessica is de duizendpoot van de Thuisgevers, zowel externen als collega’s kunnen met haar sparren als ze iets nodig hebben. “Iedereen die de Thuisgeeftelefoon belt, komt bij mij uit, ik ben het eerste aanspreekpunt en probeer vragen te beantwoorden of verder uit te zetten bij mijn collega’s Ook beheer ik de binnenkomende mails in de inbox en regel ik van alles wat onze collega’s nodig hebben. Van werkbezoeken organiseren tot het praktisch ondersteunen van het team.”

Je kunt haar tegen komen bij bijeenkomsten en evenementen. Kortom: heb je een vraag voor of over de Thuisgevers, dan helpt Jessica je verder!

Wat drijft je om je voor de Thuisgevers in te zetten?
“Het leven is te kort om werk te doen waar je niet gelukkig van wordt. Ik ben blij dat ik deze stap heb gemaakt en dat we met de Thuisgevers zo veel mensen kunnen helpen. Het geeft mij voldoening om betekenisvol te zijn voor anderen. Toen ik net begon bij de Thuisgevers kwam ik pionier Jonathan tegen. Hij was betrokken bij het de pastorie die ik voor zijn neus had weggekaapt, nu werken we samen als collega’s om meer mensen een thuis te bieden. Het heeft zo moeten zijn dat dit op mijn pad is gekomen”

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers