Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

harry@dethuisgevers.nl"Liefde van deze tijd vraagt om daadkracht en opoffering. Geven is meer dan ontvangen!"

Harry van der Kamp

pionier

Harry van der Kamp woont in IJsselmuiden, in een mooi en oud huis in het centrum. Harry heeft een klein adviesbureau in bemiddeling en coaching. 

“In principe voor alles. De Thuisgevers kwamen bij mij terecht door de opvang van mensen uit Oekraïne. Ik stond aan de wieg van de opvang in IJsselmuiden. De formule die we bij die opvang gehanteerd hebben, en dat klinkt een beetje technisch, is dat het gaat om kleinschalige opvang waarbij elke vluchteling wordt gekoppeld aan een buddy. Dat is een-op-een overgenomen door de Thuisgevers. Maar het is ook bruikbaar voor alle andere opvang.”

“De opvang van mensen uit Oekraïne hebben we met elkaar gedaan in IJsselmuiden. We zijn met een kernteam begonnen, binnen een week hebben we een bus laten rijden en binnen twee weken stond de organisatie. Iedereen zag het belang om dat snel te regelen: kerken, bedrijfsleven, particulieren. Dat zegt alles over de gemeenschap. Niemand zal zeggen: kijk eens wat wij hebben gepresteerd. Het gaat erom dat je geraakt wordt, je hart laat spreken en daarnaar handelt.”

Wat drijft je om je voor de Thuisgevers in te zetten?
“Dat is mijn geloof. Ik ben christen in hart en nieren. De kern van het christen zijn, is dat wij God liefhebben ver boven alles en de ander liefhebben als onszelf. En in lijn van dat tweede moeten wij te allen tijde beschikbaar zijn om de ander op te vangen zoals wij ook zelf zouden willen worden opgevangen. Liefde van deze tijd vraagt om daadkracht en opoffering. Geven is meer dan ontvangen!”

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers