Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

foto van het thuisgeefinitiatief in den haag

Bewoners arriveren in Thuisgeefinitiatief Den Haag

16 januari 2024

Met een busje vanuit Enschede arriveren vandaag elf nieuwe inwoners van Den Haag. In een asielopvang in Enschede hebben deze vluchtelingen met een verblijfsvergunning maanden op een woning moeten wachten. In een leegstaande pastorie in de hofstad is nu een tijdelijk thuis voor ze gevonden en kunnen ze starten met hun nieuwe bestaan.

Het Thuisgeefinitiatief in Den Haag heeft de woning opgeknapt en ingericht. VluchtelingenWerk Den Haag zorgt voor de inburgering en de begeleiding van de nieuwe inwoners.

Eind 2023 zijn in verschillende gemeenten nieuwe initiatieven ontstaan om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten in lege gebouwen. In o.a. de gemeenten Rijssen-Holten en Sluis zijn recent nieuwe plekken opengegaan en mensen komen wonen. Verder zijn er concrete plannen in o.a. Almere, Harderwijk, Nijkerk en Westerkwartier. En er zit nog meer in de pijplijn! Er lopen ruim 131 verkenningen in 104 verschillende gemeenten. Kijk op onze geactualiseerde kaart voor een Thuisgeefinitiatief bij u in de buurt.

Op de foto: kwartiermaker Bertine Oosthoek overhandigt symbolisch de sleutel aan de Thuisgeefinitiatiefnemers in Den Haag.

De Thuisgevers is een initiatief van de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk in Nederland, ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Raad van Kerken in Nederland. De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers