Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Van pastorie tot praktijkruimte

Gemeenten en provincies | HomepaginaInspiratie | 

“Als het in Kampen kan, waarom dan niet in Olst-Wijhe?” Aldus burgemeester Yvonne van Mastrigt bij de presentatie van de Thuisgevers in haar gemeente. Geïnspireerd door haar Kamper collega Sander de Rouwe nodigde burgmeester Van Mastrigt de Thuisgevers uit voor een presentatie tijdens het reguliere overleg tussen de gemeente en de kerken. Het werd een special, die geheel in het teken stond van de mogelijkheden om statushouders tijdelijk te huisvesten.

Projectmanager Laura Prat Bertrams en pionier Harry van der Kamp brainstormen samen met de aanwezige diaconaal werkers, de burgemeester en wethouder Judith Compagner van Olst-Wijhe over mogelijke locaties. “Uit de verkenningen die tot nu toe gaande zijn, bestaat onze top-3 van locaties uit leegstaande pastorieën, particulieren die ruimte over hebben boven hun winkel en woningen uit erfenissen” vertelt Laura. Er ontstond een geanimeerd gesprek over de verschillende mogelijkheden binnen Olst-Wijhe. “Mocht iemand daadwerkelijk een locatie willen verkennen, neem dan contact met ons op”, zo riep pionier Harry de aanwezigen op.

Pioniers zijn kosteloos beschikbaar om een potentieel Thuisgeef-initiatief op gang te helpen en kwartiermakers kunnen helpen met de afspraken met de lokale overheid. Via de lokale overheid is er namelijk geld beschikbaar om een Thuisgeef-initiatief te financieren.

Inspiratie nodig hoe je Thuisgever kunt worden? Nodig ons uit tijdens een vergadering of organiseer zelf een ontmoeting. Dat kan zowel fysiek als online; overdag en in de avonduren. Mail of bel naar de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-2190 3658.

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers