Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Wat doen wij?

De Thuisgevers helpen statushouders, erkende vluchtelingen met een verblijfsvergunning, versneld aan een nieuw bestaan door hen te huisvesten via maatschappelijke initiatieven. Dankzij tijdelijke woonplekken (in bijvoorbeeld een sportkantine, leegstaande pastorie of buurthuis) voor minimaal zes maanden kunnen statushouders aan hun nieuwe leven in Nederland beginnen. Zo ontstaat er ruimte in asielzoekerscentra voor mensen die in afwachting zijn van hun asielprocedure.

Ondersteuning en advies
Het team van de Thuisgevers geeft advies en ondersteuning aan gemeenten en maatschappelijke organisaties. Heb je interesse om Thuisgever te worden? Meld je dan bij ons aan als (potentiële) Thuisgever en ontvang ons stappenplan met tips en voorbeeldmaterialen. We denken graag mee over de mogelijkheden in jouw gemeente. Onze pioniers en kwartiermakers kunnen je kosteloos helpen bij het van de grond tillen van een Thuisgeef-initiatief.

De Thuisgevers is een initiatief van de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk Nederland. Dankzij de financiering van het ministerie van Justitie en Veiligheid is de hulp aan (potentiële) Thuisgeef-initiatieven geheel kosteloos.

Lees meer

Voor wie?

Tientallen kerken en andere maatschappelijke organisaties door heel Nederland hebben intussen interesse getoond om een Thuisgeef-initiatief te starten. Vanuit projectorganisatie de Thuisgevers kunnen we deze lokale initiatieven op alle mogelijke manieren ondersteunen. Van hulp bij het van de grond tillen van een lokaal initiatief door onze verkenners en pioniers tot en met het contact leggen tussen de lokale overheid en maatschappelijke organisaties door onze kwartiermakers.

Maatschappelijke organisaties
Ben je lid van een kerk of andere levensbeschouwelijke stroming? Ben je actief bij een vereniging of maatschappelijke organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij verkennen graag samen met jou de mogelijkheden voor een thuisgeef-initiatief!

Meer informatie

Overheid
Werk je bij de (lokale) overheid? Of ben je betrokken bij de huisvesting van statushouders? Wij brengen je graag in contact met (potentiële) thuisgeef-initiatieven! Je kunt kosteloos onze hulp inroepen, dus schroom niet en neem contact op!

Meer informatie

Lees meer

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers