Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

"Ik herken in de Thuisgevers de omgang met vreemdelingen die ik ook in mijn boeken schets. De Thuisgevers bieden niet alleen een huis maar ook een thuis."

Kader Abdolah | Auteur

Auteur Kader Abdolah is ambassadeur voor de Thuisgevers. “De Thuisgevers zie ik als een mooi en essentieel initiatief. Ik herken in de Thuisgevers de omgang met vreemdelingen die ik ook in mijn boeken schets. De Thuisgevers bieden niet alleen een huis maar ook een thuis. Daar verbind ik graag mijn naam aan.”

Zijn boek Papagaai vloog over de IJssel (2014) ‘over de komst van vreemdelingen in een paar Oer-Hollandse dorpen langs de rivier de IJssel’ was voor projectmanager Laura Prat Bertrams reden om de auteur te benaderen als ambassadeur. “Los van het feit dat deze prachtige roman zich afspeelt in en om de gemeente Kampen, heeft het verhaal veel elementen van de Thuisgevers in zich. Zo stelt de kerk in Zalk een woning ter beschikking en zorgt de dominee dat de inwoners van Zalk de nieuwkomers warm welkom heten. Ook zien we dat dorpsgenoten het beddengoed regelen, de koelkast vullen en een bos bloemen op tafel zetten. Precies wat we bij de Thuisgevers ook doen. Een betere ambassadeur kunnen wij ons dan ook niet wensen.”

Kader Abdolah
Kader Abdolah (Iran, 1945) debuteerde in 1993 met de verhalenbundel De Adelaars. Met succesvolle romans als Spijkerschrift (2000) en Het huis van de moskee (2005) veroverde hij het Nederlandse en internationale lezerspubliek. Dat laatste boek werd zelfs verkozen tot de op een na beste Nederlandse roman aller tijden. Zijn boeken zijn in meer dan twintig landen vertaald.

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers