Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

job@dethuisgevers.nl"Ik wil mij graag inzetten voor mijn naaste, een menswaardig bestaan vind ik belangrijk."

Job Unger

kwartiermaker

Deze week stellen we Thuisgever Job Unger aan je voor. Job is geboren te Utrecht, maar groeide op in Leusden en woonde achtereenvolgens in Amersfoort en nu in Nijkerk. Job is getrouwd met Tanja en hun thuis is een karakteristieke, honderdjaaroude twee-onder-een kapwoning in het oude centrum van Nijkerk.

“Met zestien jaar begon ik met een leer/werkplek in de ouderenzorg bij de Wijngaard in Bosch en Duin. Ik ben uiteindelijk een aantal jaren actief geweest in de directe zorg en volgde later nog een Hbo-opleiding management Zorg- en Welzijn. Dertien jaar lang was ik werkzaam bij Accolade Zorg en de laatste jaren in de rol van regiomanager. Daarna maakte ik een korte uitstap richting detachering, waarbij ik een nieuwe vestiging mocht opzetten. Hoewel ik er veel van geleerd heb, past deze commerciële wereld niet bij mij. Ik wil graag van betekenis zijn voor mijn naaste.”

Waarvoor kunnen mensen je bellen?
“Ik ben natuurlijk nog maar net begonnen als kwartiermaker, dus het is nog een beetje ontdekken voor mij. Mensen kunnen mij bellen, wanneer ze hulp kunnen gebruiken bij het starten van een Thuisgeef-initiatief. Vanuit de ouderenzorg heb ik geleerd om dingen samen te doen. Een netwerk opbouwen en verbindingen leggen. Je samen inzetten voor het welzijn en welbevinden van mensen. Dat breng ik weer mee in mijn werk voor de Thuisgevers.”

Wat drijft je om je voor de Thuisgevers in te zetten?
“Ik wil mij graag inzetten voor mijn naaste, een menswaardig bestaan vind ik belangrijk. Via bureau D18 was ik werkzaam in het sociaal domein. Mijn schoonvader hoorde via een classisvergadering van de PKN over de Thuisgevers en vertelde mij daar enthousiast over. Het toeval wil dat toen ik op mijn werk kwam mijn collega tegen mij zei: ‘er komt nu net een klus binnen, die echt op jouw lijf geschreven is. Je zult ze misschien niet kennen, maar ze zoeken een kwartiermaker bij de Thuisgevers.’ Bijzonder hoe dingen soms samen komen.”

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers