Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Wat wij teweeg brengen

De Thuisgevers zijn constant in beweging. Wekelijks worden wij gebeld voor meer informatie over dit initiatief en de mogelijkheden om ook mee te doen en Thuisgever te worden. Sinds de start van de Thuisgevers is er via verschillende media aandacht besteedt aan het project. De Thuisgevers waren te zien in Nieuwsuur en bij Op1, Petrus in het land en op RTV Oost. Ook kwamen we meermaals op de radio voorbij in onder andere De Nieuwe Morgen (Groot Nieuws Radio), Jojanneke in Thuis op 5 en in het programma Dijkstra & Evenblij ter plekke.

En je kwam ons veelvuldig tegen in de landelijke en regionale kranten zoals Trouw, het Algemeen Dagblad en De Stentor en vakbladen, zoals Binnenlandsbestuur.

De Thuisgevers zijn ook te vinden op social media: Twitter | Facebook | Linkedin. Volg ons op Twitter, deel je nieuwtjes op Facebook en repost ons op Linkedin, zodat de Thuisgevers nog meer bekendheid krijgen!

de Thuisgevers in cijfers

Sinds de start van de Thuisgevers in oktober 2022 zijn er ruim 150 verkenningen uitgevoerd. Op dit moment zijn we op 107 plekken actief in 70 verschillende gemeenten door heel Nederland. Met de Thuisgeef-initiatieven die we hebben gerealiseerd zijn er ruim 3000 nachten vrijgespeeld in asielzoekerscentra.

In de media

de Thuisgevers in quotes

Een greep uit de tientallen reacties op ons initiatief:

“De Thuisgevers heeft met haar netwerk dingen voor elkaar gekregen die mij zelf niet waren gelukt.”

“Geweldig dat een idee, een gedachte, mag leiden tot dit soort resultaten met bevlogen mensen die een thuis geven… Sleutel tot grootsere resultaten in dit land met zijn zoektocht naar waar de oplossing ligt?”

“Een prachtig initiatief! Dit zijn de mensen voor de lintjes! (hoewel ik tegen de lintjes regen ben…) Maar jullie hebben er één verdiend.”

“We willen vooruit lopen op onze taakstelling voor volgend jaar. Dat geeft een beetje lucht. En met deze middelen kom je sowieso een heel end.”

“Is dat toeval of valt het ons toe. (…) Ik zal pleiten voor een brede verspreiding van de oproep om een Thuisgever te worden.”

“Ontzettend dankbaar voor alle opvangplekken die de Protestantse Kerk Nederland heeft ingericht. Onder het initiatief “De Thuisgevers” worden door @PKNnl en @gemkampen ook statushouders gehuisvest.” bron: Eric van der Burg @StasJenV – Twitter.nl

“Geweldig wat jullie doen. (…) Ook nog maar naar jou met 100 complimenten.

“Wauw! De liefde is wat de liefde DOET.”

“Je máákt mijn woensdag en jullie initiatief komt precies op het juiste moment. Helemaal gratis?! Waarom weten wij hier nog niks van?”

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers