Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Foto van Joke met de bewoners van het thuisgeefinitiatief in Breukelen

Volkskrant: De Thuisgevers speuren naar ‘ongeziene’ woonplekken voor statushouders: ‘De kerkelijke infrastructuur is krachtig’

30 januari 2024

Raman en Souleynman durven weer te dromen over de toekomst! Twee weken geleden zijn ze met nog twee huisgenoten verhuisd naar hun tijdelijke onderkomen; het Thuisgeefinitiatief in een pastorie in Breukelen. Ze kunnen na lang wachten in de asielopvang eindelijk beginnen aan hun nieuwe bestaan en hebben al mooie plannen. Zo wil Raman graag een studie autotechniek doen en hoopt Souleyman in de bouw aan het werk te kunnen. Ook het rijbewijs halen staat bij beide heren op het wensenlijstje. Peter Graaf de interviewde Raman en Souleyman en schreef er een prachtig artikel over. Ook Laura Prat Bertrams en Joke Suitela van de Thuisgevers komen aan het woord. Lees het hele artikel online op de website van de volkskrant. 

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers