Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Foto van het theologiegebouw van Kampen

Tijdelijk wonen in een school, hotel, pastorie kantoor of bedrijf 

6 februari 2024

Tijdelijk huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) kan in allerlei gebouwen. Denk aan een leegstaand schoolgebouw, lege hotelkamers, een leegstaande pastorie, ongebruikte kantoorruimtes of gedeeltes van een bedrijfspand. De Thuisgevers heeft ervaring met deze en andere vormen van huisvesting en geeft aan pandeigenaren en aan gemeenten kosteloos advies over (financiële) regelingen en procedures.  

Panden gezocht! 

De Thuisgevers zoekt nog veel meer panden die geschikt zijn, of eenvoudig geschikt zijn te maken, voor tijdelijke bewoning. Dat kan voor enkele maanden tot een jaar – of soms nog langer. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het pand én van de beschikbare ruimte kunnen we een alleenstaande, een stel of een gezin met een of meerdere kinderen met een verblijfsvergunning tijdelijk onderdak bieden. Maatwerk is mogelijk.  

Kosten voor kleinschalige verbouwing en kosten voor huisvesting kunnen door gemeenten worden vergoed vanuit de Hotel- en accommodatieregeling (HAR). Onder de vlag van de Thuisgevers kan deze regeling breed worden ingezet, voor diverse typen panden en accommodaties.  

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, we vertellen u er graag meer over. Er is namelijk veel mogelijk! Bijvoorbeeld: 

 

 

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers