Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

15 juni: Aan tafel met de Thuisgevers

11 mei 2023

Eten verbindt mensen en culturen. Je herkent vast de goede gesprekken die spontaan ontstaan aan tafel. Onderlinge ontmoeting en dialoog tussen inwoners zorgt ervoor dat mensen niet langer vreemden voor elkaar zijn. Vanuit die gedachte organiseert de Thuisgevers op 15 juni een landelijke activiteit: Aan tafel met de Thuisgevers. 

We vragen alle Thuisgevers op deze dag een tafel te dekken voor alle betrokkenen bij een Thuisgeef-initiatief: van vrijwilligers tot buddy’s en statushouders. Vraag een ieder een eigen gerecht mee te nemen en deel deze gerechten met elkaar. Op een laagdrempelige manier, ongedwongen kennismaken en samen genieten van de heerlijkste gerechten!

Wil je het grootser aanpakken: vergeet dan je lokale ondernemers niet. Misschien willen zij bijdragen aan de maaltijd middels sponsoring of het beschikbaar stellen van producten. Of kijk of er in jouw gemeente een lokaal ontmoetingsfonds is, waar je een beroep op kunt doen. Ook zijn er landelijke fondsen die ontmoeting stimuleren, zoals Wijdoenmee.nu.

De Thuisgevers stellen voor de promotie van deze maaltijd medio mei een box met aankleding en meertalige uitnodigen ter beschikking. Je kunt deze promotie box bestellen via: welkom@dethuisgevers.nl

Nog geen Thuisgever, maar wil je toch een tafel dekken voor statushouders in jouw gemeente? Geen punt! Ook dan mag je gebruik maken van onze promotie box.

De Thuisgevers is een initiatief van de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk in Nederland, ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Raad van Kerken in Nederland. De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers