Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Valentijnstaart voor De Thuisgevers

14 februari 2023

Vrijdagmiddag 10 februari werden De Thuisgevers verrast met een heerlijke Valentijnstaart. De taart werd uitgereikt door D66 Kampen. Met de jaarlijkse Valentijnstaart wil de lokale afdeling van D66 elk jaar een groep mensen in het zonnetje zetten die iets bijzonders hebben betekend voor Kampen. 

Namens De Thuisgevers nam projectleider Laura Prat Bertrams de taart in ontvangst. Zij droeg op haar beurt de taart op aan de Stichting Algemene Armenstaat Kampen: het allereerste Thuisgeef-initiatief in Nederland.

Gerben Wijnja, fractievoorzitter van D66 Kampen, ziet De Thuisgevers als een inspiratie: “De Thuisgevers hebben hun geloof en naastenliefde praktisch gemaakt. Zij geven mensen die moesten vluchten voor oorlogsgeweld of vervolging een plek in onze gemeente. Daarbij zorgen ze ervoor dat mensen echt mee kunnen doen. Ik vind dat hartverwarmend en terecht dat het verhaal van De Thuisgevers nu als voorbeeld worden gezien voor heel Nederland. We mogen trots op hen zijn!”

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers