Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Thuisgevers groeit door

19 december 2023

Het laatste kwartaal van 2023 zijn in verschillende gemeenten nieuwe initiatieven ontstaan om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten in lege gebouwen. In o.a. de gemeenten Rijssen-Holten en Sluis zijn recent nieuwe plekken opengegaan en mensen komen wonen. Verder zijn er concrete plannen in o.a. Almere, Den Haag, Harderwijk, Nijkerk en Westerkwartier.

In o.a. de gemeenten Dalfsen, Houten, Kampen, Rotterdam en Stichtse Vecht liepen al succesvolle Thuisgeefinitiatieven. Daar zijn mensen intussen verhuisd naar een gewone woning. De vrijgekomen panden – en soms zelfs extra panden – worden in deze gemeenten opnieuw ingezet voor huisvesting via de Thuisgevers.

En er zit nog meer in de pijplijn! Er lopen ruim 100 verkenningen in 81 verschillende gemeenten. Kijk op onze geactualiseerde kaart voor een Thuisgeefinitiatief bij u in de buurt.

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers