Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Kampen opent eerste Thuisgeef-initiatief

31 oktober 2022

De Thuisgevers hebben afgelopen week het eerste Thuisgeef-initiatief geopend in de gemeente Kampen. De particuliere stichting Algemene Armenstaat heeft een seniorenwoning aangeboden aan de gemeente Kampen voor de huisvesting van twee statushouders van 55-plus.

De primeur van Trouw hierover werd afgelopen maandag opgepikt door de ANP Nieuwsdienst en was daardoor de hele dag op alle radiozenders in het nieuws. We verwachten deze maand nog meer Thuisgeef-initiatieven te openen! Er lopen op dit moment circa zestig verkenningen voor al dan niet kerkelijke Thuisgeef-initiatieven, in zo’n veertig gemeenten door heel Nederland. Daar zijn we trots op!

Vele handen…

Ook dat is de Thuisgevers: vele handen maken licht werk! Aan alle kanten werd het Thuisgeef-initiatief in Kampen geholpen om de woning in te richten en woonklaar te maken. Het initiatief in Kampen kreeg zelfs kasten en tuinstoelen aangeboden. Een mooi voorbeeld uit de dagelijkse praktijk hoe dit tot bijzondere samenwerkingen leidt.

Afgelopen dinsdag belde Aschwin Zuidberg, oprichter en eigenaar van MiniMoves Verhuisservice naar de Thuisgevers-telefoon. Aschwin had een aantal kledingkasten over, die hij graag ter beschikking wilde stellen aan het Kamper Thuisgeef-initiatief. Aschwin Zuidberg: “Ik hoorde via via over de Thuisgevers. Ik ben blij dat de kasten op deze wijze een nieuwe bestemming krijgen en ten goede komen aan statushouders.” Maatschappelijke werkgever Impact Kampen is bereid gevonden om ruimte ter beschikking te stellen voor tijdelijk opslag van de kasten, totdat deze nodig zijn voor nieuwe Kamper Thuisgeef-initiatieven. MiniMoves en Impact bedankt!

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers