Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Nieuwe Thuisgevers in het hele land

26 april 2023

De afgelopen weken zijn verschillende Thuisgeef-initiatieven geopend. In de gemeente Houten ging het eerste Rooms-Katholieke Thuisgeef-initiatief van start! Op 7 april namen Elias en Anas intrek in hun tijdelijke onderkomen. Vrijwillige buddy’s maken de jongemannen wegwijs in hun nieuwe woonomgeving.

Op 11 april arriveerden 23 kinderen en 9 volwassenen bij het voormalige hotel Waanders in Staphorst. Hiermee is één van de grotere Thuisgeef-locaties van start gegaan. Op termijn kunnen hier zo’n veertig tot vijftig mensen gehuisvest worden.

Een dag later, op 12 april, startte er een nieuw Thuisgeef-initiatief in de gemeente Westerveld. Groepsherberg De Twijfelaar in Wittelte biedt een tijdelijke woonplek aan twaalf statushouders. De gemeente Westerveld heeft, samen met de organisatie van de groepsherberg, het initiatief genomen om deze accommodatie beschikbaar te stellen voor de Thuisgevers.

Verder lopen er nog bijna 90 verkenningen in zo’n vijftig verschillende gemeenten.

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers