Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Nieuwe Thuisgeef-locaties beschikbaar  

27 januari 2023

In de gemeente Staphorst is deze week bekend geworden dat mede dankzij de Thuisgevers definitief statushouders in voormalig hotel-restaurant Waanders komen wonen. De gemeente Staphorst verwacht in april de eerste statushouders op te vangen: vier gezinnen en een alleenstaande vrouw en man. Dat aantal loopt op tot veertig tot vijftig mensen.

Begin januari waren de Thuisgevers te gast op een bijeenkomst hierover met onder andere de gemeente Staphorst, de plaatselijke werkgroep Oekraïne, het diaconaal platform, stichting Welzijn en Vluchtelingenwerk. Er was veel belangstelling van omwonenden en andere inwoners van de gemeente; waarbij de één sceptisch was en de ander met open armen klaarstond. Aan het einde van de avond zijn er plannen ontwikkeld voor de begeleiding van statushouders door buddy’s en het werken met aanspreekpunten vanuit de gemeente. De huisvesting vindt plaats onder de vlag van de Thuisgevers.

Doorstroom eigen (t)huis
In de gemeente Tholen is onlangs een gezin vanuit een Thuisgeef-initiatief definitief doorgestroomd naar een passende woning. Afgelopen dinsdag kregen zij de sleutel van hun nieuwe (t)huis! Ook in de gemeente Dronten verhuist binnenkort een gezin vanuit een Thuisgeef-initiatief naar een ander huis. Op de vrijgekomen Thuisgeef-locaties zijn weer nieuwe mensen welkom. Zo werken we met elkaar aan de doorstroom en helpen statushouders aan een nieuw bestaan!

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers