Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

VARNWS.nl: Thuisgeefinitiatief Stichtse Vecht succesvol afgerond

5 juli 2023

Op 15 juni jl. genoten bewoners, vrijwilligers, de gemeentelijke kwartiermaker en belangstellenden van een heerlijke thuisgeeftafel in de tuin van de pastorie in Breukelen. Het was een gezellig samenzijn ter afsluiting van een bijzonder en intensief project.

Een half jaar lang woonden zes alleengaande mannen, afkomstig uit Iran, Soedan, Syrië en Jemen, in de dienstwoning van de Protestantse Gemeente Breukelen. De pastorie stond al een tijdje leeg, omdat de kerk op zoek was naar een nieuwe predikant. De mannen hadden na jaren wachten op verschillende AZC’s een verblijfsvergunning gekregen en waren vervolgens gekoppeld aan de gemeente Stichtse Vecht, maar daar was voor hen geen plek. Via het project De Thuisgevers, dat is gestart in oktober 2022 om doorstroming in de AZC’s te krijgen, kon de gemeente echter gebruik maken van de landelijke Hotel-en-Accommodatie-regeling en daarmee tijdelijke huisvesting voor deze statushouders in de pastorie financieren. Vanuit deze HAR-regeling kreeg de kerk onder andere huur, gas, water en licht vergoed en de mannen kregen hun leefgeld en zorgverzekering doorbetaald door het COA.

Lees het volledige artikel hier:

https://www.varnws.nl/stichtsevecht/nieuws/38369/thuisgeefinitiatief-stichtse-vecht-succesvol-afgerond

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers