Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

RTV Oost: Rondom Vrijheid – Katja Tolstaja

6 mei 2023

Op 5 mei was de provincie Overijssel gastheer van de Nationale viering van de Bevrijding. Minister-president Mark Rutte bracht een bezoek aan Zwolle. In de Dominicanenkerk vond een bijzonder ochtendprogramma plaats, waar bezinning op het thema Vrijheid centraal stond. Door middel van muziek, dans en beelden werd uiting gegeven aan dit thema.

Theoloog des Vaderlands en ambassadeur van de Thuisgevers Katja Tolstaja mocht deze ochtend een bijdrage leveren. Katja sprak onder andere over ontmenselijking, menszijn en naastenliefde.

Een kleine passage uit haar voordracht: “Wat kan ik doen tegen het grote kwaad in deze wereld? Er is maar één antwoord: kleine daden van liefde. Daarmee krijgt de verbijstering een andere kant, een positieve. Het heeft vrijheid, bevrijding in zich. Bevrijding om te zien dat u, jij en ik ontmenselijking kunnen veranderen in mens-zijn. Door liefde uit te stralen en door te geven. Door een luisterend oor te bieden aan een vluchteling. Door wegwijzer te zijn voor een oorlogsslachtoffer in je woonplaats. Door een écht en warm thuis te geven aan statushouders. Dan draait de wereld ineens om ons. Om wij.”

Het evenement in de Dominicanenkerk is terug te zien op RTV-Oost.

 

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers