Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

AD: Geen woonruimte voor 32.000 statushouders, ‘het is veel te veel’

4 augustus 2023

Het lijkt onmogelijk dat Nederlandse gemeenten nog dit jaar woonruimte gaan vinden voor meer dan 32.000 statushouders. Er is nu al een achterstand en de woningmarkt blijft krap. “Eigenlijk is het veel te veel.”

Alle 342 Nederlandse gemeenten samen moeten voor het eind van het jaar nog woonruimte vinden voor 32.000 statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). In de eerste helft van het jaar waren dat er ‘maar’ 21.000 en zelfs dat werd niet gehaald. Die woningen moeten worden gevonden of gemaakt op de toch al zo krappe Nederlandse woningmarkt. De Vereniging Nederlandse Gemeenten spreekt dan ook van ‘een ongekend grote opgave voor de gemeenten’. Binnen de Rijksoverheid ziet met dat een fors deel van alle vrijkomende sociale huurwoningen gebruikt moet worden voor huisvesting van statushouders, er wordt gesproken over een ‘serieus probleem’.

Lees het volledige artikel (waar ook de Thuisgevers in worden genoemd) hier:
https://www.ad.nl/binnenland/geen-woonruimte-voor-32-000-statushouders-het-is-veel-te-veel~aba7b013/

Foto: Een hotel in Staphorst is ingericht voor de tijdelijke opvang van statushouders.
© Fotograaf Wilbert bijzitter

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers