Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Buddy’s

Statushouders die tijdelijk bij een Thuisgeef-initiatief worden gehuisvest, ontvangen professionele hulp (maatschappelijke begeleiding) zoals we die kennen vanuit de Wet inburgering. Dit wordt meestal uitgevoerd door mensen van een welzijnsorganisatie of VluchtelingenWerk. Zij bieden praktische hulp bij de inschrijving van de statushouders bij de gemeente, bij de dokter en eventueel (basis)school. Ook ondersteunen ze bij het starten van de inburgering en bieden hulp bij het regelen van basisvoorzieningen als werk, wonen en inkomen.

Sociale begeleiding
Daarnaast krijgen statushouders bij een Thuisgeef-initiatief begeleiding vanuit vrijwilligers volgens het zogeheten buddy-systeem. Deze buddy’s maken de statushouders wegwijs in hun nieuwe gemeente en bieden laagdrempelige hulp en uitleg bij alledaagse dingen. Zoals samen boodschappen doen of een kop koffie drinken. Daarmee krijgen nieuwkomers een warm welkom in hun nieuwe woonplaats en hebben ze altijd een informeel aanspreekpunt. Dat komt de integratie ten goede.

Ben je geïnteresseerd om buddy te worden of wil je meer informatie over de inzet van buddy’s?

Meld je dan aan voor onze inspirerende buddysessie. Tijdens deze (online) bijeenkomst geven we uitleg over het buddy-systeem en delen wat er bij komt kijken om buddy te zijn. Staat de buddysessie even niet op de agenda? Bel ons dan gerust op nummer 06-21903658 , we vertellen je er graag meer over!

Praktijkvoorbeelden

De Thuisgevers is een initiatief van de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk in Nederland, ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Raad van Kerken in Nederland. De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers