Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

“Waiting is a killer”

Gemeenten en provincies | Inspiratie | 

Een van onze statushouders zei het heel treffend: “Waiting is a killer.” Stel je voor, je ontvlucht je land en laat je huis en geliefden achter. Vervolgens begint een onzekere en vaak gevaarlijke reis. 

Eenmaal aangekomen in Nederland, begint je asielprocedure, tenminste als je geluk hebt. Door achterstanden bij de IND kan het gebeuren dat je maanden moet wachten op je eerste intake. Ondertussen word je van crisisopvangplek naar crisisopvangplek gebracht en heb je geen zicht op hoe lang dit gaat duren. Eenmaal in een azc begint het volgende lange wachten. Je mag de eerste zes maanden niet aan het werk. En wanneer je dan eindelijk je status hebt gekregen en mag blijven in Nederland woon je nog altijd in het asielzoekerscentrum, omdat je vanwege de woningcrisis niet kunt doorstromen naar een reguliere woning. Hierdoor kun je ook niet starten met je inburgering. Je leven staat letterlijk stil. Killing!

De pioniers en kwartiermakers van de Thuisgevers zetten zich daarom iedere dag in om in zo veel mogelijk gemeenten Thuisgeef-initiatieven te helpen realiseren. Langzaam, maar gestaag breiden onze thuisgeef-initiatieven zich uit. Na Kampen, Tholen, Rotterdam, Breukelen, Staphorst, Dronten, Haarlemmermeer en Stichtse Vecht nu ook initiatieven in Nieuw-Lekkerland, Oisterwijk en wederom in Kampen. Daarnaast lopen er nog 108 verkenningen in 71 gemeenten. Daarmee kunnen we in totaal honderden statushouders huisvesten.

De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers