Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

Organiseer het evenement: Aan tafel met de Thuisgevers


| Hele dag

Kon je 15 juni 2023 niet meedoen met het landelijke evenement ‘Aan tafel met de Thuisgevers’? Dan hebben we nu toch goed nieuws. Organiseer je deze zomer een Thuisgeef-tafel in jouw woonplaats, dan helpen wij je met de aankleding en een onkostenvergoeding die je naar eigen inzicht kunt besteden.

Hoe werkt het?
Nodig alle betrokkenen bij jouw (potentiële) Thuisgeef-initiatief uit om aan te schuiven: van statushouders, buddy’s en vrijwilligers tot gemeenteambtenaren, de wethouder en de burgemeester, welzijnsmedewerkers en medewerkers van Vluchtelingenwerk. Vraag ieder een eigen gerecht mee te nemen en geniet zo samen van een heerlijke maaltijd. 

Promotiebox
Na aanmelding ontvangen jullie een promotiebox. Daarin vind je meertalige uitnodigingen om alle betrokkenen uit te nodigen, een aantal items voor de aankleding en een kletsblik met allerlei vragen. Speel samen dit vragenspel en leer elkaar op een leuke manier nog beter kennen. Natuurlijk kan je zelf ook interactieve elementen toevoegen, deel bijvoorbeeld typische gewoontes van een land of laat ieders favoriete muzieknummer horen. 

Tips voor een locatie
Organiseer een gezellige picknick in het park, huur een bootje, spreek af in een zaaltje van het buurthuis of de kerk of ontmoet elkaar bij iemand thuis. Zoek een laagdrempelige locatie die bij jullie Thuisgeef-inititatief past en toegankelijk is voor iedereen.  

Bijdrage
Ieder Thuisgeef-initiatief dat de tafel dekt ontvangt €100. Dit bedrag mag vrij ingezet worden voor de huur van een locatie, een extra drankje of toetje, een muzikant of artiest of een kleinigheidje om mee te geven. Dit bedrag wordt overgemaakt naar de opgegeven contactpersoon.

Sponsoring
Wil je het grootser aanpakken: vergeet dan je lokale ondernemers niet. Misschien willen zij bijdragen aan de maaltijd middels sponsoring of het beschikbaar stellen van producten. Of kijk of er in jouw gemeente een lokaal ontmoetingsfonds is, waar je een beroep op kunt doen. Ook zijn er landelijke fondsen die ontmoeting stimuleren, zoals Wijdoenmee.nu.

Nog geen Thuisgever, maar wil je toch een tafel dekken voor statushouders in jouw gemeente?
Dat kan! Ook dan mag je gebruik maken van onze promotie box.

Aanmelden
Meld je hieronder even aan. Heb je aanvullende vragen? Bel ons gerust op nummer 06-21903658. Wij staan voor jullie klaar!

Meld je aan voor dit evenement:

    De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

    welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

    Logo Thuisgevers