Ook meedoen?
Of meer weten?

Neem dan contact op met het projectbureau van de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.

Pers kan contact opnemen met Henrica de Vries, via henrica@dethuisgevers.nl of 06-1386 2062

anita@dethuisgevers.nl"De enige manier om resultaat te bereiken, is door samen te werken"

Anita Sijm

kwartiermaker

Anita woont in Harderwijk, samen met haar man en drie dochters. Wat haar huis haar thuis maakt, is dat het er lekker knus is. “Vooral nu in de herfst. Het is lekker vroeg donker buiten. Dan kan ik er zo van genieten om met een kop warme chocomel te zitten kijken naar hoe mijn dochters het raam aan het beschilderen zijn. Ze maken nu een schildering voor Sinterklaas”. Anita heeft niet altijd in Harderwijk gewoond, ze kent vooral Noord Nederland goed. Ze is namelijk opgegroeid in het Overijsselse Steenwijk, is daarna voor de studie naar Groningen verhuisd en heeft vervolgens haar thuis gevonden in Harderwijk. Zuidelijker gaat ze niet wonen, ze is op haar plek in Harderwijk: “het is er niet te druk, ik woon vlakbij bossen en water en het is maar een paar minuten fietsen naar het station”. Anita gaat graag aan de slag voor klussen die op maatschappelijk gebied wat toevoegen. De vacature van kwartiermaker bij de Thuisgevers kwam dan ook op haar pad voorbij.

Waarvoor kunnen mensen je bellen?

“De gemeentelijke wereld is mij niet vreemd, ik heb jaren binnen het sociaal domein gewerkt. Ik heb daardoor veel kennis van gemeentelijke processen en kan mensen verder helpen die daar tegenaan lopen” vertelt Anita. Als je een Thuisgeefinitiatief wilt starten maar vastloopt in de samenwerking of het gesprek aan wilt gaan met een groep maar niet weet hoe je dat het beste aan kunt pakken, helpt Anita je graag verder. “Ik geloof in het resultaat van samenwerken, en ik help graag om de samenwerking tussen partijen goed te laten verlopen.”

Wat drijft je om je voor de Thuisgevers in te zetten?

“Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar wat gunnen en help graag mensen in een zwakkere positie.” Statushouders kunnen zelf weinig doen om hun proces te bespoedigen. Anita verbindt graag de juiste partijen om hen versneld aan een woning in de gemeente aan wie te zijn toegewezen te kunnen komen. Ze voelt zich dan ook als een vis in het water in haar rol als kwartiermaker bij de Thuisgevers: “Op de oude manier redden we het niet, anders hadden gemeenten geen problemen gehad om de taakstelling te halen. En we proberen het anders te doen bij de Thuisgevers! Als ik maatschappelijk iets toe kan voegen, daar kom ik graag mijn bed voor uit!”

De Thuisgevers is een initiatief van de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk in Nederland, ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Raad van Kerken in Nederland. De Thuisgevers wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Logo Thuisgevers